Cloud arhiva događanja 2014. - Dječji Vrtić Bambi Vrbovsko | službene web stranice

Idi na sadržaj
Cloud arhiva novosti/događanja
Cloud arhiva sadrži pohranjene objave/događaje u Vrtiću "Bambi" Vrbovsko tijekom proteklih mjeseci. Cloud arhiva je za korisnike www.tajci.hr usluga besplatna te raspolaže s prostorom od 1 Tb. Na serveru www.tajci.hr nalaze se spremljeni podaci koji su trajno dostupni korisnicima web portala www.vrtic-bambi.hr.
Zahvalnica
Zahvaljujemo se svima koji su nas razveselili svojim slatkim i korisnim poklonima u ovo blagdansko vrijeme. Djeca i djelatnici Dječjeg vrtića "Bambi" Vrbovsko.


Iz svijeta dobrih priča u svijet dobrih djela
U našem advenskom kalendaru krile su se priče o dobroti koje su i nas vrtičance potakle da učinimo dobro djelo. Mama, geronto domaćica gđa Marina Kralj Mufić približila nam je svoje zanimanje, pomoć  starim i nemoćnim osobama. Zajedno  s roditeljima izradili smo anđeliće i čestitke i uz pomoć geronto domaćica darovali sve korisnike sa područja grada Vrbovsko. Nadamo se da će  naš skromni dar izmamiti osmjeh na njihova lica.


Projekt "STOP BRZINI, OPREZNO U PROMET KRENI"
Dječji vrtić "Bambi" uključio se u projekt uvođenja prometne preventive u vrtiće u trajanju od pet godina. Prometni odgoj djece i njihova sigurnost u prometnim uvjetima sredine u kojoj žive sve više postaje jedan od važnih faktora sveukupnog odgoja. Važno je da dijete od najranije dobi nauči poštivati, pridržavati se pravila ponašanja u prometu radi osobne, ali i sigurnosti svih sudionika – pješaka i vozača. Putem prometnog odgoja kod djece razvijaju se određene psihičke i druge sposobnosti- pažnja, discipliniranost, postepeno osamostaljivanje i snalaženje u neposrednoj okolini. Nositelj projekta je Udruga za promicanje istih mogućnosti (UPIM), a izvršitelj projekta Dječji vrtić Zapruđe. Naš vrtić odabran je za suradnika u provedbi projekta sa još 11 vrtića Republike Hrvatske. U suradnji s MUP-om organiziran je posjet prometnih službenika s ciljem upoznavanja s osnovnim elementima prometnog odgoja. Na dar su im podijeljene  interaktivne slikovnice "Stop brzini- oprezno u promet kreni"., sjeli smo i u policijski auto,poslušali policijsku sirenu i pogledali plava rotiraju  ća svjetla što je ujedno bio i djeci najzanimljiviji dio posjeta. Na kraju smo od strane policijskih službenika pozvani u posjet  policijskoj postaji što smo s radošću prihvatili.


Klaun Čupko i dva ježa
Za djecu i roditelje organizirali smo posjet Klauna Čupka. Njegov nastup bio je pun smijeha, pjesme i humora, pa smo tako zajedno uživali. Pogledali smo i kazališnu predstavu Dva ježa - Osječkog kazališta koje je organizirala Gradska knjižnica I. G. Kovačić Vrbovsko.


Tulum za naj... Maturante
Došao je i dan opraštanja sa predškolcima. Vrtičanci  su se  predstavili su svojim veselim nastupom  kroz ples, pjesme, igrokaze i igre "Baci smeće u svoje vreće" i "Pronađi stanište životinja". Predškolci su svoja znanja, vještine i sposobnosti pokazali KVIZOM ZNANJA, pjesmom i plesom. Za kraj dobili su zaslužene Diplome, bilježnicu i olovku. Častili smo se  uz slastice i  sokove i tulumarili... A tete... su na poklon dobile "Veliko TOPLO Pismo", prekrasno cvijeće i radne kutice. Bilo je i suzica i smijeha i pjesme. Želimo našim naj... Maturantima sretne i uspješne dane u školi.


Izlet
Došao je i dan izleta Bambića i predškole.Posjetili smo Eko park "Divlje vode" Samobor i u Zagrebu Areni-centru CINESTAR pogledali film "Čuvari šume".


Bundevijada 2014.
I ove godine naš vrtić priključio se X tradicionalnoj Bundevijadi, s ciljem očuvanja važnosti tradicijskih običaja našeg grada. U suradnji s roditeljima, djecom i odgojitelja izrađeni su razni ukrasi od bundeva, kućice za ptice, oslikane platnene vrećice, razni jesenski aranžmani. Posebnu pozornost privlačilo je šarenilo štanda raznim kolačima. Uključili smo se u program plesnom točkom u narodnim nošnjama i igrokazom.Završna svečanost "Bambića" Moravice
Vrtićka djeca Područnog odjela Moravice održala su svoju završnu svečanost u četvrtak 13.lipnja 2014. Poučnom temom "Zdrava hrana" poveli su sve prisutne u svijet plesa, pjesme,mašte i igre. Ujedno se još jedna generacija predškolaca oprostila od vrtića krenuvši u nove izazove gdje ih čekaju nova uzbuđenja i prijateljstva.

[image:image-1]

Cvjetni korzo 2014 "Bambi" Vrbovsko
I ove godine održana je manifestacija Cvjetnog korza u Gomirju. Uz pomoć odgojitelja i roditelja krojene su Ivančice i Travice, koje su veselo prošetale kroz mjesto uz taktove Puhačkog orkestra. Svojim plesnim točkama dočarali su proljeće i predstavili se okupljenim građanima.Dan vrtića "Bambi" Vrbovsko
Proslavili smo 14. rođendan našeg dječjeg vrtića. Okupili su se svi polaznici vrtića iz Vrbovskog, Moravica i djeca polaznici "male škole". Nakon poligona spretnosti i brzine i takmičarskih igara druženje smo nastavili igrom, zajedničkim ručkom, a da bi proslava rođendana bila prava počastili smo se rođendanskom tortom koju nam je donirao PIK Rijeka. Zahvaljujemo se OŠ Ivana Gorana Kovačića koji su nam ustupili sportsku dvoranu i pomogli pri prijevozu prijatelja iz Moravica.


Tjedne aktivnosti skupina.
Tjedne aktivnosti skupina protekle su u znaku obilježavanja Dana našeg grada Vrbovskog. Dugim šetnjama i razgovorom, opisivanjem doznali smo važnosti u našem gradu. U suradnji s roditeljima prikupili razne slike i razglednice Vrbovskog, Gomirja, Lukovdola, Severina na Kupi, Moravica. Slikali smo grb Grada Vrbovskog, izradili cvjetni poklon i čestitku za rođendan. Kroz igru" Da sam ja gradonačelnik" djeca predškole dala su svoje ideje ŠTO UČINITI ZA NAŠ LIJEPI GRAD. U posjet nam je došao Gradonačelnik kojem smo uz čestitke uručili poklone, čestitali Dan grada, te zajedno s njim zapjevali i zaplesali.Što učiniti za naš lijepi grad ?
Tjedne aktivnosti skupina protekle su u znaku obilježavanja Dana našeg grada Vrbovskog. Dugim šetnjama i razgovorom, opisivanjem doznali smo važnosti u našem gradu. U suradnji s roditeljima prikupili razne slike i razglednice Vrbovskog, Gomirja, Lukovdola, Severina na Kupi, Moravica. Slikali smo grb Grada Vrbovskog, izradili cvjetni poklon i čestitku za rođendan. Kroz igru" Da sam ja gradonačelnik" djeca predškole dala su svoje ideje ŠTO UČINITI ZA NAŠ LIJEPI GRAD. U posjet nam je došao Gradonačelnik kojem smo uz čestitke uručili poklone, čestitali Dan grada, te zajedno s njim zapjevali i zaplesali.Dječji Riječki karneval 2014.
Prvi puta smo učestvovali na Dječjem Riječkom karnevalu. Zajedno s djecom O.Š."I.G. KOVAČIĆ. Maskirali smo se u miševe i mačke. Nakon povorke, pjesme i plesa, brkove smo osladili krafnicama i sokom.Projekt "Vrećica s blagom"
Ravnateljica Gradske knjižnice I.G.Kovačića, Gordana Vučinić na roditeljskom sastanku prezentirala je osmišljeni projekt  "Vrećicu s blagom " koji je nastao u suradnji s Školskom knjižnicom I.G.Kovačić Vrbovsko, a usmjeren je na dijete, roditelja i odgojitelja. Glavni cilj projekta je poticanje razvoja predčitalačkih sposobnosti kod djece vrtićke dobi, budući su istraživanja pokazala da se djeca kojoj se čita od najranije dobi brže razvijaju, brže uče i bolje se snalaze u komunikaciji s drugima. Opis projekta - Jedno dijete dobiva Vrećicu na 5 dana sa 8 knjiga različitih područja i bilježnicom dojmova. Od tih 8 dvije knjige su namjenjene za roditelje, a ostale za zajedničko čitanje s djecom. Cilj je da roditelji i ostali članovi obitelji u tih 5 dana čitaju svojoj djeci slikovnice. Čitajte im što traže, koliko traže, kada traže, u ugodnom obiteljskom okruženju. U Kutiću za roditelje pronaći ćete pravila KAKO ČITATI. Nakon vraćanja Vrećice sa blagom zajednički djeca i odgojitelji pogledati će crteže i razgovarati o dojmovima pročitanih slikovnica.Dječji vrtić „Bambi“ Vrbovsko

Kralja Tomislava 20,
51326 Vrbovsko
oib 78490805964
mb 1468022
tel +385 (51) 875 014
Povratak na sadržaj